AZONNAL HAT!

A feltalálóról: " Mindenki megégetheti magát!"

Az IRIX® spray és Naksol® spray feltalálója Széles Lajos

 

Széles LajosSzéles Lajos életrajza kész regény. Ebből idézünk alább néhány jellemző momentumot.

A gyógyító borbélyként is ismert feltaláló 1897. augusztus 3-án egy Tolna megyei kis faluban, Nakon látta meg a napvilágot. Már 17 évesen harcolt az első világháborúban, több katonai kitüntetést is kapott. Később Budapesten, a Helyőrségi kórházban dolgozott, majd fodrászüzletet nyitott Dombóváron.

A gazdasági világválság hatására feleségével Dél-Amerikába emigrált. Uruguayi borbélyüzletében kis labort nyitott, gyógynövényekből krémeket és parfümöket készített. Az 1957-es év fordulópontot jelentett életében: két barátja súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ekkor kezdte el erre vonatkozó kísérleteit. 1962-re már tökéletes volt az „Anti-quema” receptje. 1964-ben hazatelepült, Nakra.

Széles Lajos - Naksol feltalálója táblaGyorsan elterjedt, hogy égési sérüléseket „gyógyít”. Szerével több egészségügyi intézményben is próbálkozott, de zárt ajtókba ütközött. 1978-ban Vitray Tamás tv-műsorában az egész ország felfigyelt rá. A gyógyulni vágyók özönlöttek, mert a szer bizonyítottan használt! Kisebb fokú égéseknél elég volt egy-két fújás, s a fájdalom megszűnt, néhány nap után pedig semmi nem látszott. Ugyanez volt a helyzet súlyos égéseknél, pár napnyi kezelés után.

1978-ban az Interag megvásárolta a receptúrát, és a Human Oltóanyagtermelő és Kutatóintézetben megkezdődött a Naksol gyártása. 1988-ban Magyarországon is törzskönyvezték a Naksolt. (a név: Nak, a somogyi falu + solutio (oldat)). 1988-ban Maecenas-díjjal tüntették ki, 1991-ben Pro Oppido Dombóvár kitüntetésben részesült. Szinte haláláig, 1992. januárjáig jártak hozzá a gyógyulni vágyók.

 

100%-ban természetes, rózsasziromkivonatot tartalmazó kozmetikai készítményeink az IRIX® spray, az IRIX® Forte spray és a Naksol® spray. Az IRIX® és IRIX® Forte spray főként napégés, szolárium okozta égés, rovarcsípés, a Naksol® spray főként a felületes égési sérülések, valamint rovarcsípés és horzsolások esetén alkalmazható.

 

(forrás: A Gyógynövénykutató Intézet weboldala)

 

 

 

A készítményt keresse a gyógyszertárakban!

Az IRIX® spray (75 ml) és IRIX® Forte spray (150 ml) 100%-ban természetes rózsakivonatot tartalmazó kozmetikum.
Gyártó: Gyógynövénykutató Intézet Kft. 2011 Budakalász, Lupaszigeti út. 4.
Forgalmazó: PannonPharma Kft. 7720 Pécsvárad, Pannonpharma út 1.
Info tel: 06-26-340-594 e-mail: info##kukac##pannonpharma.hu

Elérhetőség | Mellékhatásbejelentés

PannonPharma 2018